Izvor:
17.01.2018 u 04:21
0

ERDOGAN POZVAO NATO: SAD mora da zauzme stav protiv Kurda!

Turski predsednik, Redžep Tajip Erdogan, danas je pozvao NATO da zauzme stav protiv SAD kao članice Alijanse, zbog američkih planova da formiraju pogranične snage bezbednosti u Siriji od 30.000 pripadnika, na čelu sa Kurdima.

Ankara je pretila da će pokrenuti novu vojnu ofanzivu u Siriji protiv sirijskih kurdskih milicija, koje smatra teroristima, zbog njihove povezanosti sa zabranjenim kurdskim pobunjenicima koji se bore protiv Turske.

Erdogan je u ponedeljak optužio SAD da stvaraju "terorističku vojsku" u Siriji duž granice sa Turskom i obećao da će poraziti te snage.

Obraćajući se poslanicima svoje vladajuće partije, on je pozvao NATO da zauzme stav u vezi s tim protiv onih koji krše granice članica Alijanse.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter