Izvor:
16.07.2016 u 00:17
0

SMRT U NAJGORIM MUKAMA: U Sahari stradalo više migranata nego na Mediteranu!

Postoji mogućnost da mnogo veći broj migranata nastrada u pustinjama Sahare nego u vodama Mediterana, u pokušaju da iz Afrike stignu u Evropu, saopštila je organizacija za praćenje migracija.

U izveštaju organizacje "4mi", ogranka danskog saveta za migracija, se navodi da migrantima koji prelaze Mediteran pomažu obalske straže, kao i da postoji uvid u približan broj onih koji nisu preživeli, dok je prelazak preko pustinja mnogo rizičniji, a nestalima, zbog peska, nestaje svaki trag tako da je broj poginulih na kopnu nedostupan, prenosi Rojters.

"Nakon razgovora sa malim brojem migranata, došli smo do informacije da je u pustinji poginulo najmanje 1.245 ljudi – čiju smrt su nam potvrdili ispitani očevici", navodi se u izveštaju.

Pretpostavlja se da je broj poginulih, pre nego što stignu do obale Sirije, najmanje duplo veći od broja onih koji su se udavili u Mediteranu, pokazalo je istraživanje.

Cilj istraživanja je da se utvrdi bar približan broj neregistrovanih smrtnih slučajeva u Sahari.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Les Echos

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter