HOROR U RUSKOJ ŠKOLI: Učenik sekirom ranio šestoro đaka i ženu, pa pokušao samoubistvo! (foto)

U napadu u školi u selu Sosnovi Bor u ruskoj republici Burjatiji jutros je ranjeno šestoro dece i žena. Učenik devetog razreda napao je učenike sedmog razreda sekirom, a potom bacio molotovljev koktel ili zapaljenu bocu u školu koji je izazvao požar. Motiv napada nije poznat, a napadač je ubrzo uhapšen, potvrđeno je iz regionalne policije.

- Ranjeno je sedmoro osoba - šestoro dece i žena - kazao je ruskoj agenciji šef Regionalnog centra lekarsku pomoć u vanrednim situacijama Burjatije Vjaćeslav Timkin.

Požar je ugašen, a 500 osoba je evakuisano iz škole. U samom požaru niko nije povređen, prenose ruski mediji. Sputnjik navodi da je povređena žena učiteljica u školi.

Istražitelji su saopštili da je tinejdžer koji je napao đake sekirom delovao samostalno i da se nalazi u bolnici pošto je pokušao samoubistvo, prenosi TASS. Krivična istraga protiv napadača je pokrenuta zbog, kako je navedeno u saopštenju policije, pokušaja ubistva dvoje ili više maloletnika.

- Prema istrazi, utvrđeno je da je napadač delovao samostalno. On je pritvoren i trenutno se nalazi u bolnici, pošto je pokušao samoubistvo - rekla je zvanična predstavnica Istražnih komiteta Rusije Svetlana Petrenko.

 

Blic.rs
Foto: Arhiva/Twitter

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost