Izvor:
16.07.2016 u 14:22
0

NEMA RAZLOGA ZA PANIKU: Srpski državljani bezbedni u Turskoj!

Situacija u Turskoj je i dalje konfuzna, izjavio je jutros srpski konzul u Istanbulu Zoran Marković i istakao da je najvažnije da državljani Srbije koji se nalaze u Istanbulu i Ankari ostanu kod kuće, ili u hotelima i da se jave konzulatu i ambasadi. Marković je pozvao je sve srpske građane da ostanu mirni i da ne izlaze na javna mesta dok se situacija ne raščisti.

Nama se obratio odredeni broj građana, telefonom i mejlom, imali smo i badminton juniorsku reprezentaciju u Bursi, niko nije ostao bez odgovora, i prema mojim informacijama svi su bezbedni, uključujući i one koji su se našli u tranzitnoj zoni i zbog prekida letenja nisu nastavili putovanja. – rekao je Marković na RTS-u.

On je dodao da, na Egejskoj obali, gde se nalazi najveći broj srpskih turista, prema dosadašnjim informacijama, "nije bilo nikakvih dešavanja".

Ranije je konzul Marković rekao da svi srpski građani mogu da se jave za informacije na brojeve telefona +902122137686 i +902122135208.

Kako prenosi RTS, na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", jutrošnji let u 05:20 za Antaliju je realizovan po planu letenja, dok je let u 08:20 za Istanbul otkazan.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter