Izvor:
21.01.2018 u 22:36
0

NOVA POTERNICA? Ako Pudždemon kroči u Dansku, španski tužilac će zahtevati da smesta bude uhapšen!

Španski državni tužilac zatražiće od nadležnog sudije da izda novu međunarodnu poternicu za separatističkim katalonskim liderom Karlesom Pudždemonom, ako sutra ode u Dansku kao što je najavio.

Ako se separatistički lider koj je trenutno u Belgiji pojavi u Danskoj, "tužilac će odmah postupiti kako bi zatražio od istražnog sudije Vrhovnog suda da aktivira evropski nalog za hapšenje kako bi od sudskih vlasti Danske zatražio da uhapse optuženog", saopštilo je danas tužilaštvo.

Smenjeni katalonski lider Karles Pudždemon, koji se sklonio u Brisel da ga španske vlasti ne bi uhapsile zbog pokušaja otcepljenja Katalonije najavio je da putuje u Dansku zbog učešća u univerzitetskoj debati na temu "Katalonija i Evropa na raskrsnici za demokratiju".

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter