Izvor:
22.01.2018 u 01:05
0

ERDOGEN PORUČIO DEMONSTRANTIMA: Svi koji se odazovu pozivima kurdskih političara „platiće visoku cenu“!

Policija u Turskoj rasterala je danas demonstrante u Ankari i Istanbulu, nekoliko sati nakon što je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio Kurde u Turskoj da ne izlaze na ulice da protestuju protiv turske vojne operacije u sirijskom regionu Afrin, koji je pod kurdskom kontrolom.

Policija je pritvorila 12 demonstranata u Istanbulu koji se protive vojnoj ofanzivi Turske.

U Ankari, policija je upotrebila suzavac da bi rasterala demonstrante.

Erdogan je ranije danas upozorio da će oni koji se odazovu pozivima kurdskih političara da demonstriraju "platiti visoku cenu".

Sirijski predsednik Bašar el Asad rekao je danas da je turska "brutalna agresija" protiv sirijske kurdske enklave deo podrške koju Ankara pruža "teroristima".

Turska je započela sa napadima na Afrin u subotu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/RT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter