Izvor:
22.01.2018 u 02:53
0

Lavrov: Jednostrane akcije SAD su razbesnele Tursku!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tvrdi da su Tursku razbesnele "jednostrane akcije" Vašingtona u Iranu i Siriji.

"Mnogi politički analitičari pitaju zašto nam je stalo i kažu da je najgore najbolje: pustite SAD da dokažu svoju nemogućnost da dođu do sporazuma, da pokažu svoju destruktivnu ulogu u globalnim poslovima, pustite da to bude u Iranu ili Siriji i gde su jednostrane akcije već razbesnele Tursku", rekao je Lavrov.

U intervjuu za moskovski "Komersant", koji je urađen ranije ove nedelje, a objavljen danas, Lavrov je ocenio i da "ne obećava" pokušaj SAD da kroz moguće uvođenje novih sankcija promeni spoljnu politiku Rusije, preneo je Rojters.

Turska vojska ranije danas je ušla u sirijski region Afrin koji je pod kontrolom Kurda, dan nakon što je pokrenula vazdušne udare u tom regionu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će turske snage brzo završiti operaciju u Afrinu, istakavši da je Turska rešena da tu oblast očisti od milicije pod nazivom Jedinice za zaštitu naroda – YPG, koja uživa američku podršku, a koju Ankara smatra terorističkom grupom.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter