Izvor:
22.01.2018 u 03:02
0

Matis: Turska nas je obavestila da će započeti operaciju!

Turska nas je obavestila da će krenuti sa vazdušnim udarima u Siriji protiv kurdske milicije, koju podržavaju SAD, izjavio je danas američki ministar odbrane Džim Matis.

"Turska je otvorena", rekao je Matis, dodavši da je Ankara obavestila Vašington da će krenuti sa vojnom operacijom, prenela je agencija Rojters.

Američki ministar odbrane izneo je očekivanje da će se naći rešenje.

"Turska ima legitime bezbednosne brige", rekao je Matis i istakao da je to jedina zemlja, saveznik NATO, sa aktivnim pobunjeničkim snagama unutar svojih granica.

Upitan da li je zabrinut zbog situacije, Matis je rekao "Mi smo podigli našu budnost. Naši najviši nivoi su uključeni…I radimo na tome".

SAD su, s druge strane, rasporedile svoje snage u Siriji da bi se osiguralo da će se oružje koje su SAD obezbedile biti upotrebljeno protiv pobunjenika, a ne Turske.

To će omogućiti koaliciji predvođenoj SAD da pobedi Islamsku državu, dodao je Matis.

Turska je ovog vikenda započela vojnu operaciju u sirijskom regionu Afrin, koji je pod kontrolom Kurda.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter