Izvor:
16.07.2016 u 18:04
0

NIJE JOŠ GOTOVO: Antivladina grupa preuzela vojni brod, zarobljen komandant turske flote

Grupa koja se protivi aktuelnoj turskoj vladi preuzela je jednu fregatu u bazi Golčuk i zarobila komandanta flote, prenose strani mediji pozivajući se na grčke vojne izvore.

Nešto ranije, grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova prenelo da je turski vojni helikopter sleteo je u grad Aleksandrupolis, na severu Grčke, a članovi posade zatražili su politički azil.

Deo turske vojske pokušao je da preuzme vlast u zemlji i svrgne predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Na ulicama Istanbula i Ankare vodio se pravi rat između vojske sa jedne i policije i jednog broja građana sa druge strane. Na snazi je policijski čas.

Nakon pokušanog puča uhapšeno je više od 2.000 ljudi, a 29 pukovnika i pet generala je otpušteno. Najmanje 200 ljudi je poginulo u noćašnjim sukobima u Ankari i Istanbulu, među kojima i 104 pučista.

EPK
Foto: Tinypic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter