Izvor:
23.01.2018 u 16:05
0

NA FILIPINIMA DRAMATIČNO STANJE: opasnost od erupcije vulkana podignuta na najviši nivo!

U Japanu je dramatično jer je eruptirao vulkan, ali i na Filipinima je opasnost od erupcije podignuta na najviši nivo.

Najaktivniji vulkan na Filipinama, Majon, izbacio je oblak pepela na visinu od oko tri kilometa, a počeo je i da bljuje lavu do visine od 700 metara, saopštio je filipinski Institut za vulkanologiju i seizmologiju.

Opasnost od erupcije podignuta je na najviši, peti nivo, što znači da se erupcija može dogoditi svakog trenutka.

Zbog opasnosti od erupcije, više od 40.000 žitelja je evakuisano iz provincije Albaj, gde se vulkan nalazi, prenosi AP.

Vlasti, ipak, imaju problem sa žiteljima koji se krišom vaćaju u svoje domove, a ostaju i da gledaju borbe petlova u Santo Domingu, gradu u provinciji u kojoj je Majon, saopštio je provincijski zvaničnih za vanredne situacije, Sedrik Daep.

Daep je takođe predložio ukidanje električne energije i pijaće vode, u očajničkom pokušaju da spreči ljude da se vraćaju u zonu opasnosti, javlja AP.

Zona opasnosti čini krug od osam kilometara oko vulkana.

Inače, jedan japanski vojnik je izgubio život a još najmanje 15 ljudi je danas povređeno kada je vulkanska erupcija izazvala lavinu blizu ski centra severozapadno od Tokija.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Twitter/SkyNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter