Izvor:
24.01.2018 u 04:55
0

PREDSEDNIK TURSKE U RAZGOVORIMA O SIRIJI: Na liniji s Putinom, Trampom i Makronom!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o turskoj vojnoj operaciji na severozapadu Sirije, a prethodno je o tome razgovarao i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Istovremeno, neimenovani visoki zvaničnik američke administracije rekao je da će i predsednik SAD Donald Tramp uskoro imati telefonski razgovor sa Erdoganom kako bi izrazio zabrinutost zbog turske ofanzive protiv kurdskih snaga na severozapadu Sirije. Isti zvaničnik je naveo da su turski zvaničnici poslali "konfliktne signale" u vezi s razmerama ofanzive protiv kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG), koje uživaju podršku SAD, u sirijskom regionu Afrinu.

– Moraćemo da vidimo kako se situacija razvija na terenu. Ali, naša poruka je jedinstvena. Pozvaćemo ih da ograniče upad koliko god je to moguće, i to ćemo ceniti – rekao je američki zvaničnik.

Drugi, takođe, neimenovani zvaničnik administracije SAD rekao je da Tramp planira da sa Erdoganom razgovara sutra.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/business

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter