Izvor:
17.07.2016 u 18:26
0

SRPSKE KAMIONDŽIJE MOLE ZA POMOĆ: „Zarobljeni smo, ostajemo bez hrane i vode“

Grupa od osam srpskih kamiondžija, od kojih je jedan sa porodicom, tvrdi da je praktično zarobljena u mestu Tekirdag na severozapadu Turske, na 135 kilometara od Istanbula, i da samo žele da se bezbedno vrate svojim porodicama i kućama u Srbiju, objavio je danas sajt Telegraf.rs.

Navedeno je da su se redakciji tog sajta javili vozači kamiona iz Srbije koji su bili svedoci državnog udara u Turskoj, a sada se nalaze blokirani u gradiću Tekirdag, gotovo bez hrane i vode.

Rekli su da su, kako navodi sajt, poslušali savet srpskog ambasadora i konzula i da u toku noći između petka i subote nisu napuštali smeštaj, ali su jasno čuli pucnjavu.

Nas je ovde osmorica, i već danima smo praktično zarobljeni u ovom gradu. Zvali smo našu ambasadu, ali su nam oni rekli da nađemo sklonište i da ne mrdamo odatle – kaže jedan od vozača.

Navedeno je da ove kamiondžije žive u različitim krajevima Srbije i sada sa nestrpljenjem iščekuju da dobiju bilo kakve informacije o daljem kretanju. Neki od njih su na putu sa svojom decom i suprugama i jako strahuju za svoj, kao i živote svojih najbližih.

Jedan od naših kolega je ovde sa porodicom, trebalo bi makar njega da zbrinu – kaže vožč po imenu Darko, navodi sajt.

Ono što ih najviše plaši je činjenica da polako ostaju bez hrane i bez vode.

Kako turisti koji su došli na letovanje mogu da se vrate avionom iz Turske? Mi samo hoćemo da se bezbedno vratimo svojim porodicama i kućama u Srbiju – apeluje Darko.

Sajt navodi da su kamiondžije koje se nalaze u Turskoj Ivan Stanojević, Darko Mladenović, Sadmin Tatlaman, Kristijan Porucki, Aleksandar Momčilović, Goran Kitić, Karolj Tot i Samaš Nemet.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ boyan_m

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter