Izvor:
09.02.2018 u 16:22
0

Najveće curenje u istoriji: Ukraden „Ajfonov“ tajni kod!

Tajni deo softvera "Ajfona" procureo "onlajn". Kompanija "Epl" u panici jer će to omogućiti hakerima da upadnu u dobro čuvani sistem.

Kako prenosi "Alboenews", otkrivanje tog zaštićenog dela softvera omogućiće hakerima da pronađu rupe u bezbednosnom sistemu "ajfona". Bezbednosni stručnjaci kažu da ne mora da znači da će korisnici "Ajfona" odmah biti u riziku, ali napominju da će hakeri sada biti u mogućnosti da analiziraju "Eplov" kod i tako ga kasnije iskoriste za manipulaciju.

Korisnici "Ajfona" će, kako kažu, biti u problemu malo kasnije.

Slučaj je otkriven kada je jedan od korisnika tog pametnog telefona objavio na veb sajtu GitHub, na kom korisnici razmenjuju razne kodove, "bezbednosni kod" "Ajfona".

Kako pišu američki mediji, procureli kod otkriva "Ajfonov" "iBoot" sistem, koji se aktivira kada se telefon uključi. Prema prvim procenama "štet", navodi se da će hakeri sada biti u mogućnosti da u telefone ubace virus ili pak "alate" za nadzor.

"Ovo je veliko, ali ne utiče odmah na korisnike", kazao je Metju Kar iz "Insinia Sekjuritija".

Džonatan Levajn, jedan od šefova u "Eplu" rekao je da je ovo "najveće curenje podataka u istoriji".

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter