Izvor:
20.07.2016 u 13:34
0

NOVI IZVEŠTAJ UJEDINJENIH NACIJA: Islamska država je PRED PORAZOM!

Generalni sekretar Ban Kimun izjavio je danas da se borci samozvane Islamske države u Libiji suočavaju sa "izrazitom mogućnošću" da budu poraženi u svom poslednjem uporištu u toj zemlji i da će se verovatno raspršiti u druga područja te severnoafričke zemlje, ili po regionu.

Ban je u novom izveštaju Savetu bezbednosti UN-a naveo da države članice procenjuju da u Libiji ima između 2.000 i 7.000 džihadista iz Libije, Tunisa, Alžira, Egipta, Malija, Maroka i Mauritanije, prenela je agencija AP.

Prvi čovek UN-a je izjavio da je jedna država članica nedavno prijavila da u Sirteu, poslednjem uporištu IS-a duž severne libijske obale, ima između 3.000 i 4.000 džihadista.

Sada je taj broj pao značajno ispod 1.000, zahvaljujući nedavnoj ofanzivi protiv IS koju su sprovele snage međunarodno priznate libijske vlade, istakao je Ban.

Tanjug
Foto: Twitter/TheArabSource

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter