Izvor:
14.02.2018 u 14:48
0

BBC: Ubijeni Rusi u američkom napadu u Siriji, Moskva još nije potvrdila!

Najmanje dvojica ruskih boraca ubijena su u američkim vazdušnim napadima na severoistoku Sirije prošle nedelje, a kako navodi BBC, najverovatnije se radi o plaćenicima koje je unajmila privatna vojna firma koja sarađuje sa sirijskom provladinom vojskom.

Rusija za sada nije potvrdila smrt vojnika, o kojoj su najpre pisali američki vojnici, već je samo kazala da takve vesti ne treba tretirati kao "primarne izvore".

SAD je saopštila da je u prošlonedeljnim napadima ubila više od 100 boraca, a američki ministar odbrane Džim Matis istakao je da uprkos medijskim napisima nema potvrdu da među ubijenima ima ruskih plaćenika.

"Ne mogu to da potvrdim, ni reč o tome nismo čuli od Centralne komande ili Pentagona", rekao je on.

Stotine boraca povezanih sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom napali su pozicije Sirijskih demokratskih snaga (SDF) koje pozdržavaju SAD u provinciji Deir el Zor.

Oni su navodno prešli reku Eufrat, udarajući na bazu SDF, gde su bili prisutni i američki savetnici, prenosi BBC.

Amerikanci su odgovorili vazdušnim i artiljerijskim napadom 7. februara terajući provladine borce da se povuku.

Sirijski državni mediji preneli su da u napadima poginule desetine ljudi, a u međuvremenu rusko Ministarstvo odbrane navelo je da su sirijske provladine snage napadnute kada su sprovele operaciju protiv boraca takozvane Islamske države.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter