Izvor:
20.07.2016 u 19:11
0

DOKLE IDE OVO?! U Turskoj zabranjeni verski pogrebni obredi za pučiste!

Uprava za verske poslove Turske saopštila je da neće pružati usluge opremanja, verskog pogrebnog obreda i sahrane za pučiste koji su stradali tokom, kako se navodi, izdajničkog napada na državu, narod, parlament Turske, preneo je portal TRT. To se, međutim, ne odnosi na vojnike i pripadnike snaga bezbednosti koji su se našli u sukobima, a da nisu ni znali o čemu je zaista reč, dodaje se u saopštenju.

Usluge dženaze i ukopa neće biti pružane ubijenim pučistima i izdajnicima koji su nemilosrdno i svirepo digli oružje na goloruki narod i bombardovali parlament i druge javne institucije kako bi svrgnuli legitimnu vlast u zemlji – stoji u saopštenju.

Napominje se da je na adresu te ustanove stigao veliki broj pitanja u vezi sa verskim obredom prilikom sahranjivanja ubijenih pripadnika terorističke organizacije FETO/PDY, te da je Vrhovni savet verskih poslova doneo odluku da je opremanje, klanjanje dženaze i sahrana usluga koju Uprava obezbeđuje za vernike, a da to neće činiti za "ubijene izdajnike i pučiste koji su digli ruku na narod i zemlju".

Na dženazama se čita dova (molitva) za vernika koji je preselio (umro) i okupljeni se halale (opraštaju) sa njim. Ovi izdajnici su izdali celi narod i nisu zaslužili da se molimo za njih i opraštamo im – navodi se takođe u saopštenju.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter