Izvor:
15.02.2018 u 03:27
0

TRAGEDIJA U LIBIJI: Prevrnuo se kamion pun migranata!

Najmanje 19 migranata poginulo je u Libiji kada se njihov kamion prevrnuo u blizini grada Bani Valid, oko 180 kilometara jugoistočno od Tripolija.

U nesreći je povređeno još 60 migranata, rekao je šef bolnice u Bani Validu Mohamed el-Mabruk. On je dodao da je u kamionu bilo više od 200 migranta, većina iz Eritreje, Somalije i Sudana. Uzrok nesreće nije poznat.

U Libiji haos vlada posle smene i ubistva dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera el Gadafija 2011. godine. Tom zemljom vladaju dve vlade. Jedna je medjunarodno priznata u Tripoliju, koju predvodi Fajez al Saradž. Druga je u Bengaziju i nju predvodi komandant samoproglašene libijske nacionalne vojske Halifa Haftar.

Haos u Libiji napravio je od te zemlje glavnu tranzitnu zonu za migrante iz Afrike i Bliskog istoka koji žele da stignu u Evropu.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter