Izvor:
17.02.2018 u 01:33
0

ZBOG MEŠANJA U PREDSEDNIČKE IZBORE: SAD podigle optužnice protiv 13 ruskih državljana!

Velika savezna porota SAD podigla je optužnice protiv 13 ruskih državljana i tri ruska entiteta za mešanje u američke izbore i političke procese.

Američki predsednički izbori održani su u novembru 2016. godine.

U optužnici se navodi da su optuženi "podržavali predsedničku kampanju Donalda Trampa, a potcenjivali Hilari Klinton". Takođe, optuženi se sumnjiče da su organizovali političke skupove i upravljali političkim advertajzingom.

Prema objašnjenju, oni su osumnjičeni da su širili određen vid propagande radi prevare građana SAD, da su se predstavljali kao Amerikanci na internetu, pa i da su na određen način, koji nije pojašnjen, umešani u prevare povezane za izborima.

Opisani su kao "botovi" i veruje se da su putem interneta kreirali drugačije vizije o sebi, plasirajući neistine.

Na osnovu informacija koje ima "En-Bi-Si", te osobe su Rusi sa prebivalištem u Rusiji.

Ranije danas, Sjedinjene Američke Države su javno optužile Rusiju za prošlogodišnji hakerski napad na vladine i poslovne kompjutere u Ukrajini, koji se potom proširio po svetu.

Napad nazvan "NotPetya" je izveden u junu 2017. i "proširio se po svetu prouzrokujući milijarde dolara štete u Evropi, Aziji i Americi", navela je u saopštenju portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter