Izvor:
21.07.2016 u 13:53
0

PUNA TRI MESECA: Erdogan uveo VANREDNO STANJE u Turskoj!

Turski predsednik Tajip Erdogan saopštio je sinoć da je ta zemlja uvela vanredno stanje i da će ono trajati tri meseca, javio je Rojters.

On je to saopstio uživo u obraćanju koje je direktno prenosila televizija, nakon što je ranije danas održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost. Erdogan je rekao da je ova odluka u granicama Ustava, i naveo da je cilj da se brzo i efikasno preduzmu mere protiv pristalica imama Gulena.

Takođe, turski predsednik je rekao da Evropljani nemaju pravo da kritikuju odluku Turske o uvođenju vanrednog stanja. Naveo je takođe da će on delovati kao predsednik i glavnokomandujući oružanih snaga kako bi očistio "virus" iz vojske.

Turski lider je dodao da su oružane snage pod komandom vlade i da deluju u skladu sa njenim odlukama.

On je kazao da to nije protivno vladavini zakona, javio je Rojters.

Erdogan je u obraćanju govorio i o stanju ekonomije, navodevći da loši rejtinzi kreditnih agencija ne odražavaju realnost turske privrede, kao i da tursko tržište nema problem sa likvidnošću.

Tanjug
Foto: Twitter/SputnikInt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter