Izvor:
26.02.2018 u 04:14
0

JERUSALIM NA NOGAMA: Hram Vaskrsenja Hristovog zatvoren zbog protesta!

Hrišćanski poglavari Hrama Vaskrsenja Hristovog (Crkve Svetog groba) u Jerusalimu, odlučili su da crkvu zatvore zbog klauzule u novom izraelskom Zakonu o porezu, koja vladi daje ovlašćenje da zapleni crkveni posed.

Poglavari su Izrael optužili za "sistematski napad bez presedana protiv hrišćana i Svete zemlje", prenosi "Gardijan".

"Ovaj odvratni zakon će danas biti predstavljen na sastanku ministarskog komiteta, a ako bude odobren, dozvoliće zaplenu poseda i crkava. Ovo nas podseća na slične zakone protiv Jevreja donesenih tokom mračnih vremena u Evropi", saopštili su poglavari.

Ističu da su se odlučili dan do daljeg zatvore crkvu kao vid protesta.

Za sada nije jasno koliko dugo će biti zatvorena crkva.

Grad Jerusalim saopštio je da je izuzeće od poreza pogrešno primenjeno i na poslovne objekte u vlasništvu crkve, kao što su restorani i hoteli, i da oni ne bi trebalo da budu izuzeti od plaćanja poreza jer nisu mesta obožavanja.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter