Izvor:
24.07.2016 u 00:00
0

ODGOVORNOST JE NA CELOM DRUŠTVU: Video igrice inspirisale napadača u Nemačkoj

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je danas da su nasilne video igrice inspirisale mladog Iranca koji je u petak u Minhenu ubio devetoro ljudi, prenosi Hina.

Veliki broj igrica na internetu koje veličaju nasilje bez sumnje je ostavio traga na počinitelja – rekao je De Mezijer nakon sastanka bezbednosnog štaba nemačke savezne vlade na kojem se raspravljalo o ubilačkom pohodu 18-godišnjaka u glavnom gradu Bavarske.

De Mezijer je upozorio na to kako je potrebna "funkcionalna okolina" kako bi se na vreme otkrilo ponašanje koje vodi tragedijama poput one u Minhenu.

Ono što nam je potrebno su građani koji obraćaju pažnju – rekao je nemački ministar policije i dodao kako postoje indicije da je 18-godišnji Ali David Sonboli, sin useljenika iz Irana, bio žrtva mobinga u školi.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ sputnikInt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter