Izvor:
24.07.2016 u 14:49
0

VEST KOJA JE ŠOKIRALA SVET: Devojčice optužene jer su pocepale predizborni plakat

Tajlandske vlasti podigle su optužnicu protiv dve osmogodišnje devojčice za kršenje propisa predizborne kampanje, pošto su pocepale plakat sa zida jer im se svideo roze papir na kojem je on bio odštampan, saopštila je danas tajlandska policija.

Devojčice su optužene za ometanje procesa referenduma, zakazanog za sledeći mesec, i uništavanje javne imovine, izjavio je policijski komandant severne tajlandske provincije Kampeng Pet Damrong Petpong.

One su priznale da su pocepale predizborni plakat ispred svoje škole pošto im se svidela roze boja – rekao je Damrong za Rojters.

On je dodao da devojčice ipak neće biti kažnjenje, zato što su tako mlade.

Referendum zakazan za 7. avgust će biti prvi veliki test mišljenja javnosti o vojnoj vladi na Tajlandu, koja je na vlasti od puča u maju 2014. godine.

Kritičari vlasti ističu da će predloženi zakoni dati vojsci previše moći nad izabranom vladom i da neće razrešiti razmimoilaženja između populističkih političkih snaga i establišmentom kojim dominira vojska.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ sunaibkk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter