Izvor:
13.03.2018 u 14:14
0

UZROK AVIONSKE NESREĆE U KATAMANDU: Letelica dolazila iz pogrešnog pravca i nije bila u liniji sa pistom!

U avionskoj nesreći u Katmanduu poginulo je 49 osoba od ukupno 71 u avionu, saopštila je nepalska policija.

Istraga još uvek utvrđuje uzrok nesreće, koja se najverovatnije dogodila zbog nejasnih instrukcija o sletanju.

Avion, na relaciji Daka – Katmandu, vrlo nisko je leteo pre nego što je udario u tle i zapalio se u ponedeljak. U avionu je bilo 67 putnika i četiri člana posade. Generalni menadžer aerodroma Raj Kumar Četri saopštio je da je avion prilazio jedinoj pisti koju aerodrom u tom gradu ima iz pogrešnog pravca.

Snimak razgovora između pilota i kontrole za vazdušni saobraćaj ukazuje da je postojala konfuzija po pitanju iz kog smera bi avion trebalo da sleti.

Prema rečima menadžera aerodroma, pilot aviona nije pratio instrukcije za sletanje koje mu je davao kontrolni toranj i avion "nije bio u liniji sa pistom kako je trebalo" da bude.

On je dodao da je kontrolni toranj u nekoliko navrata upitao da li je pilot dobro i da je svaki put odgovor bio "da".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter