parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MIČEL SA DIMITROVIM: Jedna od glavnih tema promena imena Makedonije!

 

 

 Ime Makedonije biće jedna od glavnih tema razgovora zvaničnika u Skoplju sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, najavio je makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov.

Mičel,koji večeras dolazi u Beograd, u Skoplje je doputovao iz Prištine.

- Mislim da će sastanak da počne tim pitanjem. To će biti dobra prilika da ga upoznamo sa dinamikom procesa prevazilaženja razlika oko pitanja imena - rekao je Dimitrov.

Dimitrov je dodao da će na sastanku s Mičelom Makedonci pokrenuti pitanje o šansama da ove godine postanu deo NATO, kao i neka druga pitanja u vezi s perspektivom regiona.

Makedonski premijer Zoran Zaev je prethodno izjavio da poseta Mičela Skoplju predstavlja "potvrdu prijateljstva, kao i izraz podrške evroatlantskom procesu integracije".

 


Mičel dolazi u trenutku kada Makedonija želi da unapredi svoju saradnju sa strateškim partnerima, kazao je Zaev na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdiće.

Kasnije ovog meseca u Skoplje dolazi i grčcki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas, dok se nova runda razgovora o imenu uz posredovanje izaslanika UN Metju Nimeca očekuje krajem meseca ili početkom aprila.

Zaev je rekao da očekuje da Kocijas tokom posete Skoplju predstavi grčki nacrt dokumenta u vezi rešenja spora oko imena.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost