MIČEL SA DIMITROVIM: Jedna od glavnih tema promena imena Makedonije!

 

 

 Ime Makedonije biće jedna od glavnih tema razgovora zvaničnika u Skoplju sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, najavio je makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov.

Mičel,koji večeras dolazi u Beograd, u Skoplje je doputovao iz Prištine.

- Mislim da će sastanak da počne tim pitanjem. To će biti dobra prilika da ga upoznamo sa dinamikom procesa prevazilaženja razlika oko pitanja imena - rekao je Dimitrov.

Dimitrov je dodao da će na sastanku s Mičelom Makedonci pokrenuti pitanje o šansama da ove godine postanu deo NATO, kao i neka druga pitanja u vezi s perspektivom regiona.

Makedonski premijer Zoran Zaev je prethodno izjavio da poseta Mičela Skoplju predstavlja "potvrdu prijateljstva, kao i izraz podrške evroatlantskom procesu integracije".

 


Mičel dolazi u trenutku kada Makedonija želi da unapredi svoju saradnju sa strateškim partnerima, kazao je Zaev na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdiće.

Kasnije ovog meseca u Skoplje dolazi i grčcki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas, dok se nova runda razgovora o imenu uz posredovanje izaslanika UN Metju Nimeca očekuje krajem meseca ili početkom aprila.

Zaev je rekao da očekuje da Kocijas tokom posete Skoplju predstavi grčki nacrt dokumenta u vezi rešenja spora oko imena.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Žurka
02:30 Parovi - Live