KINA PAŽLJIVO PRATI SLUČAJ SKRIPALJ: U izjavi Tereze Mej nedostaju ozbiljni dokazi!

 

 

U izjavi britanske premijerke Tereze Mej o navodnoj ulozi Moskve u trovanju bivšseg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke nedostaju ozbiljni dokazi, izjavio je portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Lu Kang.

- Nadamo se da će se dotična strana osloniti na realne činjenice na osnovu kojih će se o ovom pitanju diskutovati i kako će se ono rešavti - rekao je Lu.

Prema njegovim rečima, Kina pažljivo prati slučaj Skripalj.

Britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson izjavio je da je ohrabren "voljom prijatelja" da pokažu podršku i solidarnost nakon trovanja ruskog spijuna Sergeja Skripalja.

Tilerson je u ponedeljak izjavio da trovanje Skripalja u Velikoj Britaniji "jasno dolazi od Rusije" i da će "sigurno izazvati odgovor", ali nije precizirao kakav.

On je kazao da ne zna da li je ruska vlada imala znanje o trovanju, ali da otrov nije mogao da potekne ni sa jednog drugog mesta.

Tilerson je trovanje nazvao "nečuvenim činom" i dodao da je skoro neshvatljivo da bi predstavnik neke države koristio tako opasnu supstancu na javnom mestu.

 


Britanska premijerka Tereza Mej u ponedeljak pred britanskim parlamentom izjavila da je za trovanje Skripalja i njegove kćerke Julije "vrlo verovatno" odgovorna Moskva.

Ona je tada naglasila da je Britanija spremna da preduzme jače mere protiv Rusije. Mej je takođe izjavila da je Skripalj otrovan vojnim nervnim agensom koji se proizvodi u Rusiji. Te tvrdnje britanske premijerke, zvanična Moskva je u ponedeljak odbacila kao politički motivisane i zasnovane na provokaciji.

- To je cirkus u britanskom parlamentu. Zaključak je jasan, radi se o još jednoj medijskoj političkoj kampanji zasnovanoj na provokacijama - rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je, takođe, pozvala London da objavi rezultate istrage smrti Aleksandra Litvinjenka i Borisa Berezovskog, i drugih "koji su umrli pod misterioznim okolnostima na britanskom tlu".
 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
11:58 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Žurka
02:30 Parovi - Live