Izvor:
13.03.2018 u 21:50
0

RUSIJA UPOZORAVA: Odgovorićemo ako SAD napadnu Damask!

Rusija je danas saopštila da će odgovoriti ako SAD izvedu raketni napad na glavni grad Sirije Damask.

Načelnik Generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov rekao je na današnjem sastanku u Moskvi da Rusija ima "pouzdanu informaciju" da se SAD pripremaju da "organizuju" napad hemijskim oružjem na istočnu Gutu i da za to okrive sirijsku vladu.

Gerasimov je dodao da Rusija smatra da bi SAD u tom slučaju mogle zauzvrat da gađaju četvrt u Damasku u kojoj se nalaze vladine institucije.

On je naveo da će Rusija raketni napad na Damask smatrati pretnjom po živote ruskih vojnika koji se tamo nalaze i dodao da će odgovoriti.

Moskva je ključni saveznik sirijskog predsednika Bašara Asada, i uticala je na preokret u sirijskom građanskom ratu u Asadovu korist, otkako je 2015. godine počela sa dejstvima iz vazduha.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter