Izvor:
15.03.2018 u 00:40
0

FRANCUSKA PORUČILA BRITANIJI: Prvo dokazi, pa tek onda odluka o Rusiji!

Francuska je danas saopštila da želi čvrst dokaz eventualne umešanosti Rusije u trovanje dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, pre nego što preduzme bilo kakav korak u znak solidarnosti sa britanskom vladom.

"Ne bavimo se političkom fantastikom. Kad se elementi dokažu doći će vreme da se donesu odluke", rekao je portparol francuske vlade Benžamen Grivo na konferenciji za novinare pošto je britanska premijerka Tereza Mej najavila da će Britanija proterati ruske diplomate i suspendovati bilateralne razgovore.

Iako je rekao da je napad "veoma ozbiljan čin" prema jednom strateškom savezniku, Grivo je dodao da Francuska čeka "definitivne zaključke" i dokaz da su "činjenice potpuno istinite" pre nego što zauzme stav.

Britanski ambasador u Francuskoj El Levelin naveo je na Tviteru juče da prvi napad nervnim gasom na evropskom tlu od 1945. godine zahteva "snažan i koordinisan odgovor naših saveznika".

Na pitanje da li je Pariz spreman da preduzme kontramere prema Rusiji povodom tvrdnji Londona, portparolka ministarstva spoljnih poslova Anjes fon der Mil je rekla da je Francuska u bliskom kontaktu sa Londonom.

Uzdržana reakcija Francuske je u suprotnosti sa njenim najbližim saveznicima, ali je u skladu sa naporima predsednika Emanuela Makrona da izgradi nov odnos sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, konstatuje Rojters.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter