Izvor:
19.03.2018 u 17:15
0

SASTANAK ŠEFOVA DIPLOMATIJE U BRISELU: Razgovor o zajedničkoj rezolucija EU o „slučaju Skripalj“!

Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel zatražila je rasvetljavanje slučaja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.

Ona je, u izjavi novinarima pred sastanak šefova diplomatija Evropske unije u Briselu, rekla da će biti razgovora o zajedničkoj rezoluciji EU o "slučaju Skripalj", ali je ukazala da još nema detalja o okolnostima.

– Naš stav je da treba najpre sagledati sve činjenice, u saradnji sa organizaciijom za zabranu hemijskog oružja i sa svim stranama – objasnila je Knajsel.

Ona je rekla da eksperti već analiziraju supstancu kojom je ubijen agent, ali dodaje da će biti potrebno još vremena da se rasvetle sve okolnosti.

Kada je reč o ponovnom izboru predsednika Rusije Vladimira Putina Knajsel je kazala da je stav austrijske vlade da se glasovi sa Krima ne smeju računati.

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen je rekao da se glasovi sa prostora koji su suprotno međunarodnom pravu anektirani ne smeju učestvovati u odluci, objasnila je ona. Evropski komesar za proširenje Johanes Han je naglasio da očekuje izjavu EU o ubistvu agenta. On je istakao da su svi već iskazali solidarnost sa Velikom Britanijom.

Han ne veruje da će danas moći biti dogovorene neke nove sankcije protiv Rusije.

Što se tiče ponovnog izbora Putina za predsednika Rusije, on je novinarima uzvratio pitanjem: "Da li nas je to iznenadilo?".

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter