Izvor:
02.05.2016 u 14:50
0

UBIJENI DŽIHADISTI: Poginuli tokom granatiranja turske vojske

Najmanje 34 pripadnika Islamske države (IS) poginula su tokom granatiranja položaja te terorističke organizacije u Siriji, koji su sprovele turska artiljerija i bespilotne letilice, lansirane sa juga zemlje, saopštila je danas turska vojska.

U jučerašnjim napadima, koji predstavljaju odgovor na raketne napade IS na južnu tursku provinciju Kilis, uništeno je šest vozila i pet položaja za pucanje IS, preneo je Rojters.

Turske haubice i rakete prvo su pogodile položaje IS na udaljenosti od oko 12 kilometara južno od granice sa Sirijom, a onda su četiri drona, koja su poletela iz baze Incirlik na jugu Turske, uništila ostale mete, navela je vojska.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je prošle nedelje da će SAD postaviti sistem za ispaljivanje raketa u blizini granice sa Sirijom.

Kilis i okolna područja na granici dve zemlje česta su meta raketnih napada Islamske države prethodnih meseci.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter