Izvor:
28.07.2016 u 13:09
0

OKONČAN JOŠ JEDAN INCIDENT U NEMAČKOJ: Uhapšen Alžirac koji je pretio da će DIĆI SVE U VAZDUH!

Nemačka policija uhapsila je izbeglicu iz Alžira koji je pobegao iz psihijatrijske ustanove preteći da će sve da digne u vazduh, zbog čega su vlasti evakuisale tržni centar u gradu Bremenu, javio je jutros Rojters. Ovim je okončan još jedan u nizu incidenata koji u poslednje vreme potresaju Nemačku.

Policija je sinoć uhapsila 19-godišnjeg izbeglicu iz Alžira, tražioca azila, na glavnoj železničkoj stanici posle višečasovne potere. Kako se navodi, istraga se nastavlja. Policija je navela da je Alžirac bio u pritvoru zbog nekoliko krađa i da je izražavao privrženost Islamskoj državi i saosećanje prema napadaču koji je prošlog petka u Minhenu u šoping centru ubio devet osoba. Ipak, zasad nema dokaza da Alžirac ima veze bilo sa tim napadačem, bilo sa Islamskom državom.

Šoping centar, koji se nalazi na oko 40 kilometara od psihijatrijske ustanove, evakuisan je pošto su ljudi prijavili muškarca koji se čudno ponaša i identifikovali ga kao nestalog pacijenta.

Alžirac je iz pritvora prebačen u psihijatrijsku ustanovu pošto je više puta pokušao da se povredi i pošto je utvrđeno da je konzumirao drogu.

U Nemačkoj je od 18. jula u više napada ubijeno 15 ljudi, među kojima i četvoro napadača. Nemački zvaničnici dva od tih napada povezuju sa Islamskom državom.

Američki predsednik Barak Obama je juče telefonom razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i izrazio saučešće zbog nedavnih napada na jugu zemlje. Obama je Nemačkoj ponudio punu podršku, navela je Bela kuća.

Tanjug
Foto: Twitter/MailOnline

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter