Izvor:
02.05.2016 u 17:45
0

NEVREME U SLOVENIJI: U Alpima opasnost od lavina

Severoistočni deo Slovenije poslednjih dana pogodili su nevreme i pljuskovi, dok je u Alpima i dalje na snazi opasnost od snežnih lavina, javila je Hina.

Na području Maribora, Ptuja i Murske Sobote od nedelje do ponedeljka ujutru palo je u proseku 70 litara kiše po kvadratnom metru.

Tokom jučerašnjeg dana u severoistočnim krajevima zemlje bilo je više intervencija vatrogasaca i drugih službi, a i danas preti opasnost izlivanja manjih reka jer se do večeri očekuje dodatnih 30 litara padavina po kvadratnom metru.

Zbog snega, koji je pao poslednjih dana, i dalje je u viskim planinama na snazi proglašena opasnost od lavina, posebno u Julijskim alpima, odnosno na planinama višim od 1.700 metara.

Mrazom, snegom i poplavama ugrožene krajeve popodne će posetiti ministar poljoprivrede Slovenije Dejan Židan, koji je rekao da su, prema prvim procenama, proslonedeljni mraz i sneg naneli veliku štetu vinogradima i poljima, naročito voćnjacima i istakao da je šteta u nekim delovima zemlje dostigla 90 odsto, ali je još treba precizno utvrditi.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter