Izvor:
14.04.2018 u 14:16
0

Mej: Ograničeni i ciljani udaru, cilj nije promena vlasti!

Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je noćas da je dala naređenje britanskim snagama da izvedu precizne raketne udare na Siriju kako bi se uništilo njihovo hemijsko oružje, ističući da vojna akcija nije imala alternativu.

Mej je navela da se raketni udari izvode tako da na minimum budu svedeni bilo kakvi civilni gubici i da to nije pokušaj promene sirijske vlade, javio je Rojters.

"Ovde se ne radi o intervenciji u građanskom ratu. Nije reč o promeni režima", kazala je ona.

Mejn je navela da se Britania priključila SAD i Francuskoj u napadu koji je opisala kao "ograničen i ciljan", nakon što su obaveštajni podaci ukazali da je vlada Bašara al Asada odgovorna za napad hemijskim oružjem u Dumi.

Britansko ministarstvo odbrane je navelo da početne indicije govore da su precizna upotreba oružja i detaljno planiranje kao rezultat dali uspešan napad.

Mej je dodala da su Britanija i njihovi saveznici koristili sva diplomatska sredstva da zaustave upotrebu hemijskog oružja, ali da su bili ometani više puta, citirajući ruski veto na nezavisnu istragu o napadu u Dumi u Savetu bezbednosti UN ove sedmice.

Ona je kazala da su Britanija i Zapad imali obavezu da odvrate Asada i druge od hemijskog oružja nakon napada u Dumi u kojem je poginulo oko 75 ljudi, uključujući decu.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter