Izvor:
14.04.2018 u 23:29
0

DESET SATI NAKON NAPADA NA SIRIJU: Dim se i dalje vije iznad sirijske prestonice!

Dim se vije iznad sirijske prestonice, Damaska, i deset sati nakon udara raketa SAD, Francuske i Velike Britanije.

Stanovnike Damaska probudile su jake eksplozije nešto pre zore, a iz ruševina istražnog instituta u okrugu Barzeh u Damasku, za koji zapadne sile tvrde da je korišćen u svrhe razvijanja hemijskog naoružanja, i dalje kulja dim, navodi Rojters.

SAD, Francuska i Britanija napale su nekoliko mesta u Siriji, kao odgovor na prošlonedeljni navodni napad hemijskim oružjem na istočnu Gutu, a sirijska vlada uporno demantuje da poseduje takva oružja.

Od pogođenih zgrada, kako javlja Rojters, ostao je po koji ćošak. Direktor sirijskog Naučno-istražnog instituta kaže da je ta zgrada, koja je sravnjena sa zemljom, korišhcena za razvoj lekova koji ne mogu da se uvezu u Siriju, uključujući i one koji se koriste protiv raka.

Na obodu istražnog kompleksa ostale su spaljene knjige, laboratorijske maske i rukavice, razbacani dokumenti i registri sa imenima lekova.

Od autobusa u blizini napadnutih lokacija ostale su samo školjke, palme izgledaju oronulo i fali im lišće.

Kurir
Foto: Twitter/Otariano

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter