BRITANSKI MEDIJI U PANICI: Nemojte da vas zavara što Putin nije naredio bombardovanje, evo za koliko bi razbio NATO!

Ruski predsednik Vladimir Putin sposoban je da sa svojom moćnom armijom razbije NATO u paramparčad za samo 60 sati, ističu britanski mediji.

Ovo je došlo samo nekoliko sati pre nego što je šef Kremlja lično zapretio Zapadu da će izazvati haos u međunarodnim odnosima ako samo još jednom napadnu Siriju.

"Ako bi došlo do zastrašujućeg sukoba Amerike i Rusije, Moskva bi mogla da završi posao za oko 60 sati, pišu britanski mediji pozivajući se na izjave vojnih stručnjaka koji tvrde da je NATO i dalje veoma slab na granicama Ruske Federacije, dok ta sila, s druge strane, poseduje čak sedam moćnih armija na tom prostoru.

Putin je trenutno u ozbiljnoj prednosti kada su u pitanju kratkotrajni sukobi, pa ne treba uzimati zdravo za gotovo to što on nije naredio neposredan odgovor na akcije Amerike, Britanije i Francuske na teritoriji Sirije.

U strateškom smislu postoji ozbiljna sumnja da je Rusija spremna da u veoma kratkom vremenskom periodu upadne u prestonice najvažnijih članica NATO na tlu Evrope i da ne bi bilo adekvatne odbrane, navode britanski mediji, što je Putin juče donekle potvrdio.

Brojni analitičari naveli su da je američki predsednik Donald Tramp konačnu odluku o pokretanju udara na Siriju doneo onda kada su javnosti obelodanjeni detalji knjige bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija u kojoj je potvrđeno kako je šef Bele kuće 2003. imao seksualne odnose sa prostitutkama, kao i da Rusi poseduju video-zapise tih orgija.

Dobri poznavaoci međunarodnih odnosa veruju kako je to mogla da bude kap koja je prelila čašu kada je u pitanju američka akcija na sirijske mete, a sve s ciljem da se pažnja javnosti skrene sa skandala koji se očekivao posle objavljivanja Komijeve knjige "Viša lojalnost: Istina, laži i vođstvo".

Ona, inače, izlazi u prodaju u SAD u utorak, a očekuje se da u njoj Komi, kog je Tramp prošle godine iznenada otpustio, otkrije još mnogo pikanterija iz života šefa SAD.

 

Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live