Izvor:
17.04.2018 u 14:41
0

STRAH ILI NEŠTO DRUGO? Tramp najavio nove sankcije protiv Rusije, pa odustao!

Američki predsednik Donald Tramp odložio je uvođenje dodatnih sankcija Rusiji i verovatno ih ni neće odobriti ukoliko Moskva ne izvede novi sajber napad, ili ne napravi neku drugu provokaciju, izjavio je visoki zvaničnik američke administracije.

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je u nedelju da Vašington priprema nove sankcije Rusiji zbog podrške sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu, ali je neimenovani zvaničnik Rojtersu rekao da je "ambasadorka ovoga puta istrčala pred rudu".

"Vašington post" je prvi javio da je Tramp obustavio plan o dodatnim ekonomskim sankcijama Rusiji.

Neimenovani zvaničnik administracije SAD rekao je da je Tramp zabrinut da bi nametanje dodatnih sankcija odmah nakon udara na čelu sa SAD protiv snaga Asada, koga Rusija podržava, omelo njegove napore da s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom postigne dogovore o borbi protiv islamskog ekstremizma, bezbednosti na internetu i drugim pitanjima.

Prema rečima tog zvaničnika, Tramp je izrazio zabrinutost da bi, ukoliko administracija ne postupi obazrivo, tenzije između Vašingtona i Moskve – koje su već na najnižem nivou otkako je Hladni rat okončan – mogle da opasno eskaliraju.

Upitana za komentar, Bela kuća je dala odgovor identičan odgovoru portparolke Sare Sanders, a to je da "razmatraju dodatne sankcije protiv Rusije i odluka će biti doneta u bliskoj budućnosti".

Ipak, još jedan visoki zvaničnik administracija SAD kaže da je ambasadorka Hejli pomalo ishitreno postupila kada je najavila nove sankcije.

"O sankcijama se diskutovalo, ali je odlučeno da se sa njima sačeka neko vreme", pojasnio je on.

U ponedeljak je američka administracija optužila hakere koje podržava ruska vlada za globalni sajber napad na rutere i drugu kompjutersku opremu, napominje britanska agencija.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Glas Amerike, Facebook RT/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter