Izvor:
17.04.2018 u 21:11
0

Cipras: Odnosi s Turskom u periodu nestabilnosti!

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da odnosi između Atine i Ankare prolaze kroz "period nestabilnosti", istakavši da Grčka neće pregovarati ni o jednom delu svoje teritorije.

Cipras je rekao da za istočnog suseda Grčke ima "poruku o saradnji", ali i "poruku o odlučnosti", prenosi AP.

"Mnogo puta smo se, istina je, našli u teškim vremenima, suočeni s ponašanjem za koje nema opravdanja, provokativnim i agresivnim stavom naših suseda. I istina je da ovih dana prolazimo kroz takav period nestabilnosti, koji nije u skladu s principima dobrosusedstva niti s međunarodnim pravima", kazao je grčki premijer.

On je poručio da njegova zemlja želi saradnju, međusobno poštovanje i miran suživot sa svojim susedima.

"Grčka nikome ne preti, ali se ni ne boji nikoga. I Grčka može da odbrani svoja suverena prava s kraja na kraj zemlje", zaključio je Cipras.

Odnosi između Grčke i Turske pogoršali su se proteklih nedelja zbog spornih granica na Egejskom moru i prava na istraživanje nafte i gasa kod obala podeljenog ostrva Kipra, podseća američka agencija.

Iako su saveznice u NATO-u, odnosi između dve zemlje često su bili ozbiljno zategnuti tokom proteklih decenija, pretežno zbog teritorijalnih sporova na Egejskom moru i u vezi s Kiprom, a čak su tri puta bile na ivici rata od početka 70-ih godina prošlog veka, napominje AP.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter