Izvor:
18.04.2018 u 21:39
0

KURC I MERKEL SAGLASNI: Konflikt u Siriji se ne može rešiti vojnim sredstvima!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i šefica nemačke vlade Angela Merkel istakli su danas da su saglasni da se konflikt u Siriji ne može rešiti vojnim sredstvima.

Kurc je razgovarao danas telefonom sa Merkelovom.

„Moramo sve učiniti da sprečimo dalju moguću eskalaciju“, rekao je Kurc.

On je istakao da je sada vreme da se podstakne diplomatski mirovni proces.

S tim u vezi, kako je preneo, sa Merkelovom je razgovarao o mogućim merama za uspostavljanje poverenja i diplomatskim inicijativama za miroljubicvo rešenje konflikta u Siriji.

Kazao je da je u utorak, u dogovoru sa šeficom diplomatije Austrije Karin Knajsel ponudio punu podršku za mirovne pregovore UN specijalnom izaslaniku svetske organizacije Stafanu de Misturi, pošto Austrija ima dugu tradiciju kao mesto dijaloga i graditelj mostova.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter