Izvor:
21.04.2018 u 00:01
0

RAZBESNELI ERDOGANA: Kurc zabranio turske predizborne skupove!

Austrijska desničarska koaliciona vlada, koja se snažno protivi turskom pridruženju Evropskoj uniji, zabraniće turskim političarima da sprovode predizbornu kampanju na njenoj teritoriji, uoči junskih izbora u Turskoj, saopštio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sazvao je prevremene parlamentarne i predsedničke izbore za 24. juni, pomerajući tako glasanje za više od godinu dana. Prošle godine on je izvojevao tesnu pobedu na referendumu o ustavnim promenama, kojima se predsedniku daju veća ovlaštenja.

Upravo nakon vanrednih izbora, Turska će preći na novi sistem izvršnog predsedništva, koji će povećati Erdoganovu moć. Turski ministri, uoči održavanja referenduma o ovlašćenjima predsednika, pokušavali su da pridobiju podršku u zemljama sa velikim turskim zajednicama, kao što su Holandija i Nemačka.

Te zemlje uvele su zabrane mitinga turskim političarima, pozivajući se na bezbedonosne probleme pa su naljutile Ankaru. Erdogan i neki od njegovih saveznika uporedili su nemačku vladu s nacističkim režimom.

– Erdogan već godinama pokušava ida skoristi zajednice i ljude turskog porekla u Evropi. Skupovi u turskoj predizbornoj kampanji u Austriji su nepoželjni i mi ih nećemo dozvoliti – izjavio je Kufc.

Nekoliko stotina hiljada austrijskih građana su Turci ili su turskog porekla.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter