Izvor:
26.04.2018 u 14:49
0

AMERIČKI GENERAL PORUČIO U SENATU: Pred ruskim i kineskim oružjem naše baze su bespomoćne!

Komandant američkih marinaca general Robert Neler izjavio je na saslušanju u Senatu da su američke snage u inostranstvu u prilično nezavidnoj poziciji. Prema njegovim rečima baze u kojima su razmeštene širom sveta nisu dovoljno branjene od potencijalnih vazdušnih napada, što podriva njihovu mogućnost da sprovode borbena dejstva. Kako je objasnio, razlog za to je razvoj naoružanja visoke preciznosti i dalekog dometa najvećih američkih konkurenata – Rusije, Kine, Severne Koreje i Irana.

– Moramo da ojačamo odbranu tih baza, da povećamo mogućnosti brze popravke avio-baza i da modernizujemo sisteme protivvazdušne odbrane – ukazao je general.

Neler je dodao i da SAD ne mogu više da se pridržavaju onih vojnih koncepata koji su zasnovani na neospornoj kontroli mora. Prethodno je šef strateške komande Pentagona Džo Hajten izjavio da su američke snage bile posmatrači prilikom ruskih i kineskih testiranja raznih tipova raketa.

– Vi morate verovati ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kada govori o tome na kakvom oružju radi – upozorio je on.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter