Izvor:
05.08.2016 u 00:21
0

HIT IZJAVA: Obama za sebe tvrdi da je FEMINISTA?!

Američki predsednik Barak Obama opisao je danas sebe kao feministu?! i pozvao na nove napore kako bi se srušili stereotipi vezani za polove.

– Ovo je izuzetno vreme za žene. To kažem ne samo kao predsednik, već i kao feminista – naveo je američki predsednik, prenosi AFP. Nabrajajući velike korake koje su načinile žene, od sticanja prava glasa do izgradnje karijere, Obama je istakao da je najvažnija promena možda i najteža od svih promena u nama samima.

On kaže i da mu je podizanje kćerki Saše (15) i Malije (18) otvorilo oči pred pritiskom koji se vrši na devojčice. – Vidite da se suptilni i ne tako suptilni socijalni stavovi prenose kroz kulturu. Osećate ogroman pritisak pod kojim su devojčice da izgledaju i ponašaju se, pa čak i da razmišljaju na određen način – rekao je Obama.

On je u autorskom tekstu poručio da treba nastaviti sa promenom stava prema kojem devojčice treba da budu smerne, a dečaci izričiti, ili da treba kritikovati kćerke ako glasno iznesu svoj stav, a sinove kada puste suzu.
Tanjug
Foto: Pixabay

      PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

      Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

      Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

      Ostavite komentar

      Unesite pojam i stisnite enter