Izvor:
05.08.2016 u 01:59
0

UMALO DA RADOZNALOST PLATE GLAVOM: Turisti kidnapovani kada su hteli da FOTOGRAFIŠU!

Naoružani napadači nakratko su oteli troje švedskih turista koji su se slikali u jednoj faveli u Rio de Žaneiru, gde se sutra otvaraju Olimpijske igre, i brzo su pušteni na slobodu zdravi i čitavi, saopštila je danas brazilska policija.

Švedski državljani su juče putovali prema centru Rija u taksiju, kad je jedan od njih zamolio vozača da stane kod kompleksa favele Lins, navodi se u policijskom saopštenju.

Automobilu je ubrzo prišao naoružani muškarac, rekao je putnicima da izađu iz vozila, a vozač taksi službe "Uber" pobegao je sa lica mesta kad je začuo zvuk poput pucnja iz vatrenog oružja, preneo je Rojters.

Taksista je odmah otišao do najbliže policijske stanice da prijavi incident.

Policija je otišla u favelu, gde im je rečeno da su švedski turisti, čiji identitet nije objavljen, pušteni i da su se vratili taksijem u svoj hotel.

Brazilske vlasti su potvrdile da turisti nisu povređeni u incidentu.

Šveđani su rekli policiji da im ništa nije ukradeno i da su napadači, kad su shvatili da se radi o turistima, samo zatražili da vide fotografije koje su uslikali i zatim ih oslobodili.

Narko-bande u brazilskim favelama su stalno na oprezu da na njihovu teritoriju ne uđu policajci ili rivalske bande i obično ne dopuštaju nikome da slika područje koje oni kontrolišu.

Tanjug
Foto: Twitter/ Favelas do Rio ‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter