Izvor:
08.05.2018 u 23:28
0

TEME VEZANE ZA MIR: Tramp razgovarao telefonom sa Makronom o Bliskom istoku!

Predsednik SAD Donald Tramp i francuski predsednik Emanuel Makron razgovarali su telefonom o temama vezanim za mir i stabilnost na Bliskom istoku, saopšteno je iz Makronovog kabineta.

Agencije su ranije prenele izjavu neimenovanog nemačkog zvaničnika da su izaslanici Francuske, Velike Britanije, Nemačke i Evropske unije i Irana razgovarali u Briselu o nuklearnom sporazumu. Sastanak je održan uoči očekivanog obraćanja predsednika SAD Donalda Trampa u kojem on treba da objavi da li će povući svoju zemlju iz međunarodnog sporazuma s Iranom.

– Mi smo nedeljama u najbližem kontaktu, posebno sa partnerima iz E-3 (Francuska i Britanija), od radnog nivoa do ministara spoljnih poslova. Narednih dana će takođe biti važno da se ostane u razgovorima sa svim stranama kako bi se izbegla nekontrolisana eskalacija – rekao je ovaj zvaničnik.

Iran ne bi prihvatio bilo kakve zahteve van onih koji su dogovoreni nuklearnim sporazumom sa svetskim silama, izjavio je prethodno neimenovani visoki iranski zvaničnik. Agencija navodi da je zvaničnik to rekao nekoliko sati uoči obraćanja predsednika SAD Donalda Trampa u kojem on treba da objavi da li će povući svoju zemlju iz sporazuma s Iranom.

– Evropski potpisnici pokušavaju da ubede Trampa da ostane u sporazumu, ali treba da znaju da Iran nikada neće prihvatiti bilo kakav zahtev van sporazuma – kazao je zvaničnik koji je insistirao na anonimnosti zbog osetljivosti teme.

Iranski zvaničnik je poručio da "Tramp treba da zna da je on odgovoran za sve posledice u slučaju propasti sporazuma".

– Iran je uvek bio posvećen međunarodnim obavezama – rekao je ovaj zvaničnik.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter