Izvor:
09.05.2018 u 02:34
0

MAKRON PORUČIO: Radićemo na širem sporazumu o Iranu!

Francuska, Nemačka i Velika Britanija žale zbog odluke SAD da se povuku iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, poručio je večeras francuski predsednik Emanuel Makron i dodao da je odlukom SAD doveden u pitanje režim neširenja nuklearnog oružja.

Makron je poručio da će Francuska raditi na širem sporazumu, koji obuhvata nuklearne aktivnosti Irana, programe za razvoj balističkih raketa i regionalne aktivnosti.

– Radićemo zajedno na širem okviru, koji pokriva nuklearnu aktivnost, period nakon 2025, balističku aktivnost i stabilnost na Bliskom istoku, naročito u Siriji, Jemenu i Iraku – naveo je Makron na svom nalogu na Tviteru.

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je prethodno da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i da će ponovo uvesti sankcije Iranu, i to "najvišeg stepena".

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Bloomberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter