Izvor:
09.05.2018 u 16:24
0

Održana vojna parada u Moskvi povodom Dana pobede!

U Moskvi je u toku vojna parada povodom Dana pobede nad fašizmom.

Pred zvaničan početak parade, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obišao je pripadnike paradnih jedinica kako bi ih pozdravio. U vojnoj paradi na Crvenom trgu inače, učestvuje više od 13.000 vojnika, vojna tehnika i avijacija svih vidova i rodova vojske oružanih snaga Ruske federacije, kao i druge jedinice.

Kada je završio obilazak paradnih jedinica, Šojgu se uputio ka centralnoj tribini kako bi podneo izveštaj predsedniku Ruske Federacije, vrhovnom komandantu oružanim snagama Rusije Vladimiru Vladimiroviču Putinu.

Putin je čestitao Dan pobede građanima Rusije, vojnicima i oficirima, rekavši da će je to sveti praznik za čitavu zemlju, praznik opštenacionalnog ponosa.

"Pre 73. godine završio se Veliki otadžbinski rat, nacizam je slomljen, uništeni planovi svetske dominacije. Ta dugo očekivana reč je odmah obišla čitav svet i svi su shvatili da je upravo Sovjetski Savez odigrao presudnu ulogu, naš vojnik je zaštitio čast svoje zemlje. Međutim, sada to pokušavaju da precrtaju, da revidiraju istoriju. Mi to nikada nećemo dozvoliti.Uvek ćemo se ponositi što sovjetski narod nije posustao.Naš narod se borio na život i smrt, nijedna zemlja nije izdržala takvu najezdu. Ničem se ne može izmeriti hrabrost naših vojnika. Deveti maj objedinjuje sve generacije, svaka porodica ima svog heroja", rekao je Putin, a prenosi Sputnjik.

U junu 1941. rat je ušao u svaki dom, podsetio je Putin, rekavši da je rat uvek izazov životu. Sećamo se pouka istorije i one nam ne daju da žmurimo.

Razumemo svu opasnost savremenih pretnji, istakao je Putin.

On je dodao da je Rusija otvorena za dijalog o svim pretnjama savremenoj bezbednosti.

Kao specijalni gosti predsednika Rusije Vladimira Putina, paradi su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

b92.net
Foto: twitter/enrico ivanov, rt/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter