Izvor:
12.05.2018 u 02:20
0

Moskva: Odluku SAD o Iranu mora da razmotri Savet bezbednosti!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija obavezno treba da razmotri odluku SAD da istupe iz nuklearnog sporazuma s Iranom, a tu inicijativu može da pokrene Rusija ili bilo koja druga clanica SB, izjavio je danas predsednik Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

"S obzirom na to da je reč o direktnom narušavanju rezolucije Saveta bezbednosti UN 2231 od 20. jula 2015. godine, dejstva SAD obavezno treba da budu razmotrena u Savetu bezbednosti UN i u to nema nikakve sumnje“, rekao je Kosačov.

O mogućoj reakciji Saveta Federacije, ruski senatori će, prema rečima Kosačova, razgovarati u zavisnosti od razvoja događaja u narednim danima, prenosi Sputnjik.

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je 8. maja da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnom programu Irana, koji je s Teheranom potpisalo šest zemalja – međunarodnih posrednika 2015. godine.

Tramp je objavio da će biti obnovljene sve sankcije koje su suspendovane kada je sklopljen taj sporazum.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter