Izvor:
12.05.2018 u 21:10
0

MERKELOVOJ DODELJENA „LAMPA MIRA“: Nemačka kancelarka zabrinuta zbog povlačenja Trampa iz nuklearnog sporazuma!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je odluka američkog predsednika Donalda Trampa da se povuče iz nuklearnog sporazuma sa Iranom povećala napetosti na Bliskom istoku.

– Pratimo dešavanja između Irana i Izraela, imajući u vidu da je bezbednost Izrala važna za Nemačku – rekla je nemačka kancelarka nakon što je dobila nagradu "Lampu mira" u Asiziju, u Italiji.

Merkelova je naglasila da, ukoliko Evropa želi da zašstiti mir i bezbednost, mora da ojača svoje vrednost.

– Ako ne znamo kako Evropi da damo dušu, izgubićemo ovu igru – rekla je kancelarka.

Ona je takođe istakla da je zabrinuta zbog situacije u Ukrajini.

– Brine nas Ukrajina. Pokušavamo da forsiramo Sporazum iz Minska, ali svako veče ga neko prekrši, svaki dan neko izgubi život. Ukrajinci nisu sami – rekla je Merkelova.

Prisutan na ceremoniji dodele nagrade bio je i kolumbijski predsednik Huan Manuel Santos, dobitnik Nobelove nagrade za mir i prošlogodišnji dobitnik "Lampe mira". "Lampa mira" dodeljuje se svake godine u Asiziju u Italiji, pojedincima odgovornim za rad na mirnoj koegzistenciji naroda.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter