Izvor:
12.05.2018 u 21:33
0

TERORISTIČKI NAPAD U BURUNDIJU: Ubijeno 26 ljudi u svojim kućama!

U napadu koji se noćas dogodio u Burundiju poginulo je 26 osoba, a ranjeno sedam, izjavio je ministar za bezbednost u toj zemlji Alen Gijom Bunjoni i dodao da se odgovornom za napad smatra "teroristička grupa" .

Bunjoni rekao je novinarima da je tokom noći prvobitno ubijeno 24 osobe u njihovim kućama, a da su još dve preminule od zadobijenih povreda kasnije u bolnici.

On, kako se navodi, nije pružio više detalja o napadu u naselju Ruhagarika u provinciji Cibitoke.

Napad se dogodio pre kontraverznog referenduma u zemlji koji se očekuje 17. maja, a kojim bi mogao da bude produžen predsednički mandat, ali nije poznato da li je napad povezan sa tim događajem.

Ova istočnoafrička država preplavljena je nasiljem izazvanim političkim motivima od 2015. godine kada je aktuelni predsednik Pjer Nkurunziza uspešno izdejstvovao svoj sporni, treći mandat.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter