Izvor:
13.05.2018 u 04:00
0

KOPALI GA MESECIMA: Izrael uništio tunel Hamasa!

Izrael je saopštio da je uništio tunel Hamasa nedaleko od granice i zatvorio glavni granični prelaz sa Pojasom Gaze.

– Tunel je bio kilometar dužine. Kopali su ga mesecima i mi smo to pratili nedeljama – rekao je portparol izraelske vojske potpukovnik Džonatan Konrikus.

Vojska je navela da su vojni avioni uništili tunel koji je izgradio. Hamas kako bi pomogao ekstremistima da pređu u Izrael.

Tokom jučerašnjeg protesta Palestinaca na izraelskoj granici sa Pojasom Gaze ubijen je jedan Palestinac, a povređeno skoro 50 ljudi. Na desetine demonstranata tada je upalo na terminal Kerem Šalom sa strane Gaze, a Izrael je zatvorio taj granični prelaz.

– Prelaz će ostati zatvoren dok se ne popravi šteta koji su izazvali izgrednici i biće ponovo otvoren u skladu sa procenom situacije – saopštila je izraelska vojska.

U međuvremenu, kako se dodaje, prelaz će biti otvoren samo za humanitarni pristup.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Ekipa SN‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter