Izvor:
15.05.2018 u 21:19
0

MERKEL: Odnosi EU i Amerike ugroženi zbog Irana!

Odnosi Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država su ugroženi nakon što se Vašington povukao iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

Obraćajući se na kongresu Konfederacije nemačkih sindikata, Markel je rekla da Evropa nije bila slepa na aktivnosti Irana, ali je verovala da je pridržavanje nuklearnom sporazumu najbolji način za napredovanje, prenosi Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp je 8. maja saopštio da se Vašington povlači iz nuklearnog sporazuma sa Iranom jer je, kako je naveo, taj sporazum ostavio otvorena vrata Iranu da zaobilazi ograničenja i razvije nuklearnu bombu.

Britanija, Francuska i Nemačka pozvale su sve ostale potpisnike sporazuma da ostanu posvećeni obavezama u skladu sa sporazumom.

tanjug.rs
Foto: CNN youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter