Izvor:
16.05.2018 u 01:25
0

EKSTREMISTI PREDALI ENKLAVU U HOMSU: Sirijska vojska povratila najveću provinciju!

Snage sirijske vojske su ostvarile potpunu kontrolu nad poslednjom pobunjeničkom enklavom u provinciji Homs budući da su "savladali terorizam", nakon evakuacije hiljada naoružanih ljudi i civila, rekao je danas jedan sirijski oficir za državnu televiziju.

Ekstremisti su pristali da predaju područja na severu najveće sirijske provincije u okviru sporazuma postignutog početkom maja. Prema sporazumu, hiljade pobunjenika i civila koji ne žele da žive pod kontrolom vlade u Damasku treba da se evakuiše na pobunjeničke teritorije na severu Sirije.

Državni mediji i aktivisti su naveli da je prethodnih dana sever Homsa napustilo više od 27.000 ekstremista i civila, što je najnovija u nizu kapitulacija pobunjenika širom zemlje i još jedna pobeda za vladu predsednika Bašara el Asada. Do napuštanja Homsa je došlo par dana nakon što su pobunjenici napustili poslednja preostala uporišta oko Damaska. Sirijska vojska i njeni saveznici se i dalje bore protiv Islamske države u poslednjem džepu južno od prestonice.

Televizija al-Iharija je prikazala vojnike koji podižu sirijsku zastavu nad selom u severnom Homsu.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/dailystar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter